Bekijk menu

Brandweer oefent op manege

Wie vorige week vrijdag (6 oktober 2016) op de manege is geweest, moet even raar hebben opgekeken. Wat doen die mensen van de brandweer daar? Toch geen vuurtje blussen!
Nee, gelukkig niet. Maar wat dan wel?

De brandweer heeft gevraagd of zij een aantal keren op de manege mogen oefenen, waarbij paarden het middelpunt (“lotusslachtoffer”) zijn. Voor de meeste mensen van de brandweer is dit een onderdeel waar weinig ervaring mee is, en waarvoor niet veel wordt geoefend.

Afgelopen week werd er droog geoefend, hoe te handelen als een paard te water ligt. Op de onderstaande foto’s kunnen jullie zien hoe bij Vic een constructie wordt aangelegd om hem uit het water te kunnen tillen.

img_2005 img_2002

img_2014 img_2016

Aankomende weken zal de brandweer de manege nog enkele malen aandoen om te oefenen. Wij wensen hen heel veel succes en plezier bij Moedig Voorwaarts!

Gerealiseerd door RM Webcreaties