Bekijk menu

Vernieuwen buitenbak

Beste allemaal,

Jullie zullen het ongetwijfeld hebben gezien, dat de (kleine) rijbak van de manege is veranderd in een zandvlakte zonder omheining. Er was al langer een wens voor een rijbak met overkapping. Door inspanningen van het bestuur, de onmisbare financiƫle steun van sponsoren en de medewerking van de gemeente, gaat deze droom in vervulling. De omheining van de rijbak wordt vernieuwd en er komt een overkapping op. De zijkanten blijven open. Door de overkapping is het in de toekomst mogelijk om buiten te blijven rijden, weer of geen weer, en kan er als het uitkomt zowel buiten als binnen worden gereden. Inmiddels zijn er buizen in de grond geheid, die zijn volgestort met beton. Daar komen straks de pilaren op te staan die de dakconstructie moeten dragen. Wij proberen jullie zoveel mogelijk op de hoogte te houden over de voortgang van de verbouwing.
02-11-2016: De bekisting voor de fundamenten wordt gemaakt, waar vervolgens het beton in kan worden gestort.
26-11-2016: De betonnen rand is uitgehard en nu worden rondom de bomen teruggesnoeid zodat deze niet teveel in de weg staan.
4-12-2016: Het geraamte begint vorm te krijgen. De palen en dwarsbinten voor de dakconstructie zijn inmiddels geplaatst!!
14-12-2016: Yes!! Eindelijk, waar bij ons het dak er vanaf gaat, gaat het er hier op.
4-1-2017: Het dak zit erop en de rechter zijkant is bestraat.

Maar klaar voor gebruik is de bak nog niet. Er komen nog netten aan de buitenkant zodat er niet teveel vuil in kan waaien. Ook wordt er nog een hek in geplaatst en komt er een nieuwe bodem in.

20-1-2017: Weer een fase af!! De netten, die ervoor moeten zorgen dat er weinig bladeren, takken of ander afval in de buitenbak komen zijn vandaag opgehangen en aangespannen.
27-01-2017: Het hek is in de nieuwe overdekte buitenbak geplaatst.Het heeft dezelfde uitstraling als het hek van de andere buitenbak in het weiland.
03-02-2017: Deze week is gewerkt aan de verlichting in de bak. En daarnaast is er ook een prachtig juryhok gemaakt. Nu kunnen er dus in deze nieuwe buitenbak en in de andere buitenbak in het weiland proefjes worden gereden, waarbij de jury in alle rust zijn/haar punten kan opschrijven.

rijbak-manege rijbak-manege-1

rijbak-manege-2 rijbak-manege-3

Gerealiseerd door RM Webcreaties