Bekijk menu

Instructie

De lessen worden gegeven door een drietal instructrices. Alle instructrices hebben het diploma instructrice van de FPG of vergelijkbaar. De instructie wordt aangepast aan het niveau van de les. De lessen zijn op paardrijniveau samengesteld, dus zowel minder-valide als valide ruiters kunnen in een les zitten.

Bij een aantal handicaps zijn speciale aanpassingen nodig. De manege beschikt over een elektrische takel. Hiermee wordt een ruiter die niet makkelijk op kan stijgen op het paard getakeld. Vanuit een rolstoel bijvoorbeeld kan dit heel gemakkelijk gebeuren.

Voor mensen die op een zadel niet stabiel genoeg zitten zijn er speciale dekjes met singels beschikbaar. Aan de singels zitten handvaten waar de ruiter steun aan kan hebben. Ook zijn er cowboyzadels beschikbaar voor ruiters die hier goed op kunnen zitten.

Er zijn ook klittenband zadels beschikbaar. Een klittenband zadel is een dekje van klittenband met hierop handvatten om je aan vast te houden. Hierbij horen verschillende blokken bij die met het klittenband aan het zadel vastgemaakt kunnen worden om zo de ruiter optimaal te kunnen ondersteunen.

Gerealiseerd door RM Webcreaties