Bekijk menu

Starten met paardrijden

Manege Moedig Voorwaarts biedt lessen aan voor allerlei doelgroepen en op diverse niveaus. Je kan met paardrijden vanaf 7 jaar tot elke leeftijd beginnen en zowel valide als minder valide ruiters zijn bij ons van harte welkom! 

Alle lessen worden door enthousiaste en gediplomeerde instructeurs gegeven. De paardrijlessen worden elke dag gegeven en er is ook mogelijkheid tot rijden in de avonduren.

FNRS Manege

FNRS logo algemeenWat goed dat je gekozen hebt voor een manege die aangesloten is bij de Federatie Nederlandse Ruitersportcentra. Bij een FNRS manege leer je paardrijden op ervaren manegepaarden en -pony’s. De instructeurs zijn altijd gediplomeerd en worden periodiek bijgeschoold. Bij FNRS Ruitersportcentra kun je er van op aan dat de paarden goed worden verzorgd en dat hun welzijn voorop staat. Je herkent deze maneges aan het gevelbord.  

Kennismaken

Om het kennismaken met paardrijden zo makkelijk mogelijk te maken, kan je zonder verplichtingen starten. Er is een Opstartcursus, zodat je kan kijken of je het paardrijden leuk vindt. Ruiters met ervaring kunnen via een Instap-les bekijken welk niveau en welke les geschikt is. Na de opstartcursus of Instap-les wordt er een intakegesprek gehouden waarbij plaatsing in de lesgroep, inschrijving bij SPG en FNRS, lesgeld, aanvragen ruiterpaspoort, huisregels e.d. aan de orde komen. 

Ruiters zonder ervaring

De “opstartcursus” is voor iedereen zonder ervaring met paardrijden. De cursus wordt gegeven op de woensdagmiddag en zondag, op afspraak.

  • De eerste twee lessen zijn poets- en opzadellessen waarbij de omgang met, en vertrouwen in de paarden centraal staat. 
  • De derde en vierde les zijn een half uur privéles waarbij de ruiter de basisbeginselen van het paardrijden leert en wij de ruiter leren kennen. 
  • Na deze eerste 4 lessen mag de ruiter starten in de beginnerslessen.
  • Tijdens de opstartcursus kan je een veiligheidscap van de manege lenen. Trek geen loszittende kleding aan en draag een zachte elastische broek (of een paardrijbroek). Geen sportschoenen, maar stevige hoge schoenen/laarzen (of paardrijlaarzen/jodhpurs).  
  • De kosten van deze opstapcursus zijn 75 euro. 

Ruiters met ervaring

De “Instap-les” is bedoeld voor ruiters met rijervaring. Via deze les wordt er bekeken welke ervaring en rijvaardigheden de ruiter heeft. 

  • Dit is een privéles van een half uur waarin de instructrice een inschatting maakt van de rijvaardigheden van de ruiter. 
  • Tijdens de Instap-les kan je een veiligheidscap van de manege lenen. Trek geen loszittende kleding aan en draag een zachte elastische broek (of een paardrijbroek). Geen sportschoenen, maar stevige hoge schoenen/laarzen (of paardrijlaarzen/jodhpurs).  
  • Na afloop van de les wordt er besproken welke lesmogelijkheden beschikbaar zijn. 
  • De kosten van deze privé Instap-les zijn 25 euro.

Mindervalide Ruiters

Paardrijden op Manege Moedig Voorwaarts, dat staat voor plezierig en verantwoord paardrijden. Maar wat als een ruiter nu een (tijdelijk) fysieke of mentale beperking heeft? Of extra begeleiding nodig hebben doordat ze bijvoorbeeld angstig of snel afgeleid zijn? 

Onze instructeurs zijn speciaal opgeleid om ook het paardrijden voor mindervalide ruiters mogelijk te maken. Er zijn allerlei voorzieningen, zoals speciale zadels, tilliften, extra begeleiding, kleine groepen, etc. Lees meer over de mogelijkheden

Doorstromen in de groepsles

Na de Opstartcursus en/of Instap-les mag je starten in een van de groepslessen. Er worden veel soorten lessen op diverse niveaus gegeven.  De groepslessen bestaan uit maximaal 7 ruiters en worden bijna dagelijks gegeven. Meer informatie vind je op de Lessen pagina.

Contact of meer informatie?

Ben je nieuwsgierig geworden? Wat leuk!

Wil je een afspraak maken voor een Opstartcursus of een Instap-les? Of meer informatie over de mogelijkheden voor mindervaliden? Vul onderstaand formulier in en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Uw telefoonnummer

Ik heb interesse in:
Opstartcursus
Instap-les
Groepslessen
Mindervalide voorzieningen
Anders

Uw bericht

Gerealiseerd door RM Webcreaties