Bekijk menu

Proeven

Dressuurrijden is de basis van het paardrijden. Iedereen begint ermee. Je leert hoe je op een paard hoort te zitten en hoe je hem kunt aangeven wat je wilt. Heb je dit enigzins onder de knie, dan kun je jouw vorderingen gaan meten tijdens A Proeven of F Proeven.

Dressuur is de basis van alle andere opleidingen. Zonder dressuur ontwikkel je bijvoorbeeld geen balans, wat je nodig hebt voor het rijden van vaardigheidsproeven en springproeven. In deze opleiding werk je ook aan je houding en zit. Wanneer je proeven gaat rijden, kun je beginnen met de F-Proeven. Om de 6-8 weken staat een Proevendag op het programma bij Manege Moedig Voorwaarts. De lessen worden afgestemd op deze proeven.

Op een Proevendag kun je laten zien wat je hebt geleerd tijdens je paardrijlessen. De proeven die op deze dag worden gereden zijn door de FNRS ontwikkeld om ruiters  proeven te laten rijden. De proeven worden beoordeeld door juryleden die door de FNRS zijn opgeleid. De resultaten worden in je ruiterpaspoort genoteerd.

Paardrijden op Manege Moedig Voorwaarts, dat staat voor plezierig en verantwoord paardrijden. Goed leren paardrijden is de basis van iedere ruiter die plezier wil beleven aan het rijden en aan de omgang met het paard. Maar wat als een ruiter nu een beperking heeft? Of de reguliere ruiteropleiding (F Proeven) net een stapje te hoog is? Op Manege Moedig Voorwaarts kan het niet anders dan dat daar rekening mee gehouden wordt. Naast de F-proeven wordt er ook toegewerkt naar de A-Proeven.

De A Proeven zijn niet alleen bedoeld voor ruiters met een (tijdelijk) fysieke of mentale beperking, maar juist ook voor ruiters die extra begeleiding nodig hebben doordat ze bijvoorbeeld angstig of snel afgeleid zijn. Tevens worden de A Proeven gebruikt als opstart (“Aftrap”) proeven voor de jonge kinderen.

De ruiteropleiding van de A Proeven bestaat uit 12 verschillende niveaus. De ruiteropleiding van de F-Proeven bestaat uit 20 niveaus.

Gerealiseerd door RM Webcreaties