Bekijk menu

Starten met paardrijden

Ruiters zijn vanaf de leeftijd van 7 jaar bij ons van harte welkom in de lessen. De paardrijlessen worden gegeven van zondag tot en met vrijdag. Er is ook mogelijkheid tot rijden in de avonduren.

Tijdens de zomervakantie is de manege een 5 weken dicht in verband met ruiterkampen en vakanties.

De lessen duren één uur, dit is inclusief op- en afstijgen. Een kwartier van te voren is de ruiter aanwezig zodat er geholpen kan worden met opzadelen en rijklaar maken.

Er wordt gereden in groepjes van ongeveer 7 ruiters.

Geïnteresseerd in paardrijden; kennis maken zonder verplichtingen kan op een leuke manier bij Moedig Voorwaarts. Er is een mogelijkheid tot een opstapcursus of instap- les, de ruiter kan zo kijken of hij/zij het paardrijden leuk vindt.

Ruiters met rijervaring zijn van harte welkom voor een “Instap-les”. Dit is een privéles van een half uur waarin de instructrice een inschatting maakt van de rijvaardigheden van de ruiter. Na afloop van de les bespreekt onze medewerker ‘nieuwe leden’ welke lesmogelijkheden beschikbaar zijn en vult de ruiter het inschrijfformulier in. De kosten van deze privé Instap-les zijn 25 euro.

De “opstartcursus” voor kinderen, jongeren en volwassenen zonder ruiterervaring. Voor kinderen is deze opstartcursus op de woensdagmiddag van 15.30 tot 16.00 en op de zondag van 13.30 tot 14.00. Voor jongeren en volwassenen is de opstapcursus in overleg met de medewerker “nieuwe leden”

De eerste twee lessen zijn poets en opzadellessen waarbij de omgang met, en vertrouwen in, de paarden centraal staat. De derde en vierde les zijn een half uur privéles waarbij de ruiter de basisbeginselen van het paardrijden leert en wij  de ruiter leren kennen. Na deze eerste 4 lessen mag de ruiter instromen in de beginnerslessen.

Met de ouder/ begeleider van kinderen, jongeren of volwassene is een intakegesprek waarbij plaatsing in lesgroep, inschrijving bij SPG en FNRS, lesgeld, huisregels e.d. aan de orde komen.

De kosten van deze opstapcursus zijn 75 euro. Het aanvragen van het ruiterpaspoort van de FRNS gaat rechtstreeks via de (ouders van de) ruiter.

Gerealiseerd door RM Webcreaties